Mine filmanbefalinger

Godmorgen piger! Som lovet, så kommer der her et indlæg om nogle af mine alltime yndlingsfilm. For at være helt ærlig, så er jeg mest til thrillere/gysere og film hvor man skal tænke meget af vejen selv. Jeg er fx. helt vild med film, hvor man først forstår det hele til slut og det hele ligesom giver mening. Det er også sådan nogle film, som man går og tænker over efterfølgende, og de rammer mig mest. Så her er der nogle film som jeg anbefaler, som mest er thrillere og så er der 2 romantiske film :-)

1. The Notebook. Denne kan man ikke komme udenom. Den er så fantastisk smuk og samtidig utrolig sørgelig. Det handler en rig pige og en fattig dreng der forelsker sig i hinanden, og derefter skilles igen. Historien bliver fortalt af en ældre mand til en kvinde på et plejehjem og ja. Nu vil jeg ikke afsløre mere, men jer der kender den ved hvor skøn den er! Man SKAL bare se den. Og husk kleenex <3

2. In Time. Denne så jeg faktisk i biograften og den er med Justin Timberlake. Den handler om at man bruger tid som valuta i stedet for penge. Når man bliver 23 år, stopper man med at ældes, og tiden begynder at tælle ned. Man skal derfor hele tiden være på vagt, så ens “ur” ikke går ud, for så dør man. Man følger Justin, som bor i et fattig kvarter og derfor hver dag skal kæmpe/arbejde/stjæle sig til mere tid. Han arbejder hver dag og på måde optjener han tid, men altid kun lige så det rækker. Han møder en rig pige, som slet ikke skal tænke på hendes tid, fordi hun er så “rig”, og de forelsker sig og prøver at gøre op med rige og fattige, så alle får nok tid. Se den. Den er så anderledes og god, og man sidder virkelig og tænker bagefter!

3. The Butterfly effect. “It has been said that something as small as the flutter of a butterfly’s wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world”. Dette citat runder rimelig godt filmen op. Den handler om en ung mand der opdager at han kan “rejse” tilbage i tiden, ved at tænke tilbage til et specifikt øjeblik/minde, og dermed ændre det. Han har fra lille haft en del traumaer og hukommelsestab, og han prøver derfor at rejse tilbage for at ændre disse og gøre det godt. Men det får konsekvenser for både ham og hans venner. Denne film skal man virkelig tænke over. Den er såååå god og jeg blev så overrasket over den. Man kan slet ikke regne den ud, og ja, den skal bare ses! Så fed :-)

4. Limitless. Piger, denne SKAL I se hvis I elsker thrillere! Den handler om en forfatter (den søde Bradley Cooper) som har fået en skriveblokering og har haft den i et par år. Han mister både kæreste mm. pga. han bruger alle dagene foran sofaen og ikke kan tage sig sammen. En dag møder han en gammel bekendt, som arbejder inde for medicin, og han giver ham en ulovlig pille, der lader ham bruge helt op til 100% af hjernen, i stedet for de normale 20% – dette gør ham til et helt nyt menneske og flere døre åbner sig for ham. Men det har konsekvenser – for pillen er ikke lovlig og har dermed også nogle side effects. Jeg ELSKER denne film. Hver gang jeg har set den, får jeg lyst til at se den igen lige efter.

5. Fall (fra 1997). Denne er så romantisk og sørgelig og den er ikke kendt af særlig mange, men den er simpelthen en must-see. Den handler om en taxichaffør der forelsker sig i en supermodel, imens hendes mand er i Madrid. Han møder hende i taxien og de har et kort og intens møde. De mødes så en dag igen helt tilfældigt, og de begynder at falde for hinanden. Manden, Michael, sender endda blomster til hendes mands hotelværelse i Madrid, når hun er nede og besøge sin mand. Michael er tidligere forfatter og skriver små digte til hende og hun siger en dag til ham, at han ikke forstår den måde hendes liv er på pga. hendes berømmelse. Altså piger, denne film……. Den giver mig gåsehud over hele kroppen! Især til sidst. Og der må Kleenex også frem igen. Så smuk film.

6. Inception. I kan nok allerede fornemme nu, at jeg elsker thrillere og denne er ingen undtagelse! Den handler om en mand (Leonardo DiCaprio!) som er en slags “drømmestjæler”, og som har fundet en måde man kan få adgang til andres drømme og dermed få dem til at tro noget bestemt. Altså de planter fx. en specifik idé eller lignende i den anden persons hoved, og får dem til at tro at det var deres idé. Dermed kan de påvirke personen som de vil. Den er mega svær at forklare, og man skal altså holde tungen lige i munden, men den er virkelig det værd. Jeg kan ikke forklare mere om den, og jeg synes bare I skulle se den! Det er også en film man ikke har set før, og man sidder klistret til skærmen hele tiden.

_____________________________________________________________________________________________

Det var nogle af de film jeg jeg virkelig kan anbefale. Jeg har mange flere, men disse er helt klart de bedste! Det kan være jeg laver et andet indlæg snart med nogle flere, og måske nogle lidt mere “tøsefilm”, selv om The Notebook er. Følg med i eftermiddag, hvor mine blondeshorts kommer på bloggen<3

Hvad siger I til dem og kan I anbefale nogle?? Er der nogle af dem I har set, og hvad synes I om dem? ♥