LCHF på 14 dage | Første uge

Godeftermiddag skønne piger. Hvor HAR det bare været et skønt vejr her i weekenden, synes I ikke? Nu kan man rigtig mærke at foråret er her, og vejret i dag har også bare været så lækkert. Man kan virkelig mærke på humøret, når solen kigger frem, og der er intet bedre. Og så er det mandag igen og jeg har nu fulgt “LCHF på 14 dage” i en uge. Læs evt. mit tidligere LCHF på 14 dage-indlæg her. I starten synes jeg godt nok min mave brokkede sig meget, og havde ret ondt i maven de første par dage (min mave er jo ikke vant til at spise så meget fedt), men synes det blev bedre som ugen skred frem. Retterne har været super lækre, og det har været spændende at lave noget helt nyt, som jeg ikke har smagt eller prøvet at lave før. Dog blev jeg hurtigt træt af bacon og æg hver morgen, så baconen har jeg skiftet ud med røget laks, samt noget agurk/tomat til. Min sult har været fin nok også, og jeg har næsten ikke spist nogen mellemmåltider. Dét er super lækkert, at man kan holde sig mæt fra morgenmad til frokost, og så bare drikke en kop kaffe/te imellem. Dog har det været mega underligt at spise “slem” mad og fortsat have god samvittighed. Man siger jo man skal holde sig fra bacon, smør, piskefløde, ost og selv nu efter en uge, er jeg stadig super bevidst om det.

Mht. resultaterne, så har jeg tabt 1 kg og ca. 5cm rundt omkring på kroppen, så det er ikke lige dét jeg havde forventet. Tror mere det er fordi, at alle skriver om, hvordan de tabte ca. 3-4 kg i den første uge, og mange centimeter, så mine forventninger til vægttab, var rimelig høje. Efter ca. 3-4 dage var jeg stensikker på, at jeg havde taget på, og kunne mærke og se det.. Men så var det som om det forsvandt lidt igen. Jeg var ellers lige på nippet til at stoppe og bare tage den første uge. Men i og med jeg taber mig langsomt, så er der også større risiko for, at kiloene ikke kommer igen. Det er jo ikke en eller anden hurtig kur jeg lige er hoppet på, men et forsøg på at se, om LCHF-livsstilen er noget for mig. Jeg tager endnu en uge og jeg er frisk på den og tager den med lidt mindre forventninger. Dog håber jeg stadig lige jeg kan smide 1 kg til i slutningen af ugen. Jeg trænede 4 gange sidste uge, og mit energiniveau var faktisk okay hele tiden. Jeg har ikke oplevet hovedpine osv., hvilket jeg egentlig finder lidt sært, da jeg jo faktisk troede jeg ville få en form for “Stefanie-du-får-ikke-sukker”-følelse med ondt i hovedet, cravings de første dage.

Det sværeste her med LCHF på 14 dage er, at jeg ikke må spise frugt og mælkeprodukter. Jeg elsker fx. skyr med frugt og knas ovenpå, og det savner jeg rigtig meget. Brød må jeg heller ikke spise, men det har jeg faktisk ikke rigtig savnet. Selvfølgelig har jeg da også haft lyst til chokolade, men altså, det er 14 dage jeg prøver det her, så nu må jeg lige tage mig sammen :D Det bliver spændende at se, om den sidste uge har en større påvirkning på min krop, men umiddelbart tror jeg det ikke – men jeg tager den sidste uge med et smil, og nyder, at jeg trods alt har tabt 1 kg, og samtidig har spist masser af flødesauce, bacon og ost uden at tage på :D En anden ting er, at når man spiser alle disse “fede” madvarer, og ikke får sukker, så får man et helt andet syn på fx. frugt. Jeg CRAVER frugt for vildt! Jeg troede jeg ville savne det usunde, men det er virkelig bare frugt jeg vil have. Hehe. Det er lidt sjovt, for jeg er virkelig en sukkergris :D Det var så en “lille” opdatering. Hvis I har spørgsmål, så skriv dem endelig i kommentarfeltet, og jeg svarer jer! Laver en afsluttende opdatering om én uge ♥