Luk så det Thigh Gap!

Hej piger. Her på bloggen vil jeg prøve at begynde at tage forskellige emner op, som jeg synes er relevante, eller meget omtalte, og nu har jeg læst ordet “thigh gap” så mange gange på diverse sociale medier, så nu synes jeg det er på tide at I læser min mening om det. I kan altid finde mine personlige indlæg under min header – “kategorier” – “Personlige tanker”. For at starte ud, så vil jeg først definere hvad det betyder: et thigh gap er når en pige står med samlede ben, og der er et mellemrum mellem hendes inderlår – altså at have så tynde ben, at lårene ikke rører. Der er rigtig mange piger som stræber efter dette “thigh gap” og dermed slanker sig ekstremt og kommer ud i alt muligt rod, bare for at opnå dette. Og jeg som bare troede der var tyk og tynd…

artikel om thigh gap

Problemet med denne “trend” er, at det kommer an på hvordan man er bygget kropsmæssigt, og derfor er der mange som ikke kan opnå det såkaldte thigh gap, selv om de er rigtig tynde. Har tit set meget tynde piger UDEN thigh gap, bare fordi deres hofter ikke er så brede, ligesom jeg har set lidt kraftigere piger med. Jo bredere hofter, jo større er chancen for et thigh gap, hvilket jo giver god mening. Nogle mennesker HAR bare et thigh gap ved en bestemt størrelse, og det er ikke nødvendigvis fordi de er tynde. Der har jo altid været noget med kvinder og deres lår, men synes dette er noget af en helt anden og syg dimension. Især på Tumblr og Instagram ser jeg tit unge pige kommentere på billeder af tynde modeller/andre piger, at de ville ønske de havde thigh gap og de ville gøre alt for det. Eftersom sociale medier er vejen frem, så er det klart, at mange bliver påvirkede af det også, og begynder at stræbe efter “den perfekte krop”, hvor et thigh gap tydeligvis er højt på listen. Det er tit sådan med kropsidealer, at man hader den krop man har, og derfor skal presse sig selv indtil man har den ønskede drømmekrop.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke nogle gange er påvirket af billeder på sociale medier også. Dermed ikke sagt, at jeg hader min krop, men de fleste af os har vel altid et eller andet ved os, som vi gerne vil ændre. Min pointe med dette indlæg er, selv om det sikkert er ret kliche, og hørt mange gange før: Elsk din krop som den er, også selv om du ikke er tilfreds, og udstrål selvsikkerhed. Der er så mange gode ting her i livet, og hvis vi hele tiden skal gå og obsesse over nye kropsidealer hele tiden, så ville vi jo ikke lave andet, end at gå på slankekur året rundt og træne uafbrudt. Hvis du er virkelig ked af din krop, så skift livsstil, få nogle gode sunde vaner med træning og sund kost. Og vigtigst af alt: GLEM IKKE at skeje ud engang imellem. Tillad dig selv at nyde et stykke kage til en fødselsdag eller en lækker aftensmad ude med vennerne. Og LAD VÆR med at slå dig selv i hovedet bag efter. Livet er for kort til at at springe desserten over ♥