Better safe than sorry

Her til aften vil jeg dele lidt personlige tanker med jer ♥ Jeg kom over en facebook status igår som virkelig fik mig til at tænke lidt, altså på mit liv og de valg jeg har truffet. Ting jeg fortryder, ting jeg egentlig helst ikke burde have gjort: “Better safe than sorry“. Jeg mener, at man burde leve sit liv som man vil. Tage de valg man selv føler er rigtige for sig selv. Uden pres og uden andres bedre alternativer til hvad man kunne have gjort. Sådan at man kan sidde tilbage med følelsen af, at man har gjort sit bedste hele vejen, og ikke fortryder ting som er sket i livet. Der kommer erfaringer fra alt, man bliver klogere for hver gang man fejler, og ikke mindst stærkere. Og man kender sig selv bedre og bedre.

Sætningen “Better safe than sorry” er jeg på mange måder fan af og så alligevel ikke. Jeg kan godt lide at det får en til at tænke.. Pludselig får man et nyt perspektiv på ting. Det forhindrer en fra at gøre dumme ting, føler jeg. Ting du ved du vil fortryde senere, men alligevel er lidt for fristende i øjeblikket. Alligevel vinder man aldrig noget ved at være “safe” hele tiden, så på den måde kommer man heller ikke længere, og finder aldrig helt ud af hvad der ville være sket, hvis man tog chancen. Det er jo egentlig meget surt nogle gange, når man ser tilbage på ting man har været igennem, situationer man har været i, og tænker: Hvorfor i alverden gjorde jeg det ikke? Egentlig synes jeg dette motto kan forhindre en i at “leve” som man vil. Men om ikke andet er det ganske sikkert, som man siger. Det kommer selvfølgelig også meget an på hvilket situation man benytter sætningen. Men for det meste bruger jeg den ikke, for hvorfor ikke tage chancen? Hvad kan man tabe? Hvad synes I om den sætning?